torsdag den 3. januar 2008

The Robert A. Heinlein Centennial Short Story Contest

Så kom vi ind i 2008. Må det blive et godt år for jer alle. Lad mig starte året med en lille novellekonkurrence på udensognsk: The Robert A. Heinlein Centennial Short Story Contest. Konkurrencen er udsendt i anledning af 100-året for science fiction-forfatteren Robert A. Heinleins fødselsdag.

Så vidt jeg kan se er konkurrencen åben for alle, så det er bare om at komme i gang. Det er dog en fordel, hvis du kender lidt til Robert A. Heinleins forfatterskab, da konkurrencen går ud på at skrive den bedste originale novelle, der reflekterer Heinleins ånd, ideer og filosofi.

Der er sat tre priser på højkant: $5000 til førstepladsen, $2000 til andenpladsen og $1000 til tredjepladsen, hvilket må siges at være ganske pæne præmier for en novellekonkurrence.

Her er nogle af hovedpunkterne i konkurrencebetingelserne:

  • Novellen skal være på engelsk.
  • Max 15.000 ord.
  • Novellens univers og personer skal være originale (d.v.s. ikke noget med at låne fra Heinlein eller andre).
  • Novellen må ikke tidligere have været udgivet.
  • Alle bidrag - vinderbidrag eller ej - kan blive udvalgt til udgivelse i en antologi (så vidt jeg kan lure med honorar i henhold til SFWAs standardhonorar for professionelle).
  • The Heinlein Society har retten til førsteudgivelse frem til 7. juli 2009 (et år efter konkurrencens afholdelse)
  • Fristen for indsendelse af bidrag er 1. juni 2008 kl. 12:01 AM Pacific Daylight Time.
  • De skattemæssige forhold i forbindelse med præmie eller honorar må du selv udrede - så skulle du gå hen og vinde eller komme med i antologien og få et honorar, så husk lige at kontakte skattefar. Det er så pokkers ærgerligt at få et skattesmæk næste år, når pengene for længst er brugt og borte.
Der er flere formalia på konkurrencens hjemmeside, husk som altid at læse "det med småt" så du ved hvor du står.

God skrivelyst.


"En målgruppe er den nærmere definerede (social-)gruppe mennesker, som man skriver for, hvis man ikke har noget at sige alle andre." Peter Mouritzen

Ingen kommentarer: