lørdag den 2. februar 2008

Saxo.com og BoDs forfatterkonkurrence

Saxo.com og BoD (Book on Demand) har i fællesskab startet en forfatterkonkurrence hvor man kan vinde en bogudgivelse på BoD. Emnet og genren er fuldstændig fri, hvad enten du har lyst til at skrive en kogebog, en bog om fluefiskeriets mysterier, en hårdrejsende gyser eller en samling sentimentale digte, så er det alt sammen velkomment, alt kan deltage. Hvordan de så vil afgøre hvorvidt en bog om franske frimærker fra 1840-1860 er bedre end en kriminalroman eller en kogebog står lidt hen i det uvisse. Men jeg er da glad for, at det ikke er mig, der skal lave den vurdering (hvad smager bedst, lakridskonfekt eller frikadeller?).

Saxos beskrivelse er her, BoDs beskrivelse er her. Læs især BoDs beskrivelse, da de specifikke deltagerbetingelser er at finde her. Fristen for indsendelse er den 29. februar 2008. Du skal være myndig/over 18 år for at deltage, og du har selv ophavsretten til dit værk. Du skal acceptere, at din tekst kan blive offentliggjort på Saxo.com.

Der er et par af betingelserne, som jeg lige vil give lidt særlig opmærksomhed:

Teksten lægges op som et "BoD Fun" bogprojekt til 0 kroner, herunder skal du acceptere BoDs standardbetingelser for et sådant projekt. Da jeg ikke har læst disse standardbetingelser kan jeg ikke udtale mig om dem. Læs dem grundigt, hvis du deltager.

Så skal du sende en e-mail med emnet "Konkurrence" til BoD (adressen står i betingelserne) og fortælle, at din tekst deltager i konkurrencen, så du er sikker på at slippe for gebyret på 19 kroner mens konkurrencen løber (et BoD Fun-projekt til 0 kroner koster altså 19 kroner).

Når konkurrencen så er slut skal du selv annullere dit bogprojekt, med mindre du ønsker at lade bogprojektet fortsætte og er villig til at betale de krævede gebyrer. Der skulle blive udsendt en påmindelse fra BoD.

Vinderne af konkurrencen skal være indforstået med at få offentliggjort deres navn samt bopæl.

Navnet, fair nok, men bopæl? Hvorfor skal adressen offentliggøres? Eller er det kun byen? Det er ikke klart hvor mange oplysninger "bopæl" indebærer, så hvis du har adressebeskyttelse eller af anden grund ikke vil have din adresse offentliggjort vil det nok være en god ide at forhøre sig inden en eventuel deltagelse. Så er der den sidste betingelse:

At gå rettens vej er udelukket.

Forventer de, at en eller flere deltagere kan have grund til at gå rettens vej? Jeg har intet grundlag for at sige, at der er noget muggent ved konkurrencen, men en betingelse som "at gå rettens vej er udelukket" vil altid virke mistænkelig i mine øjne. En sådan betingelse får mig til at holde fingrene langt væk. Dette sagt med risiko for uretmæssigt at træde nogen over tæerne, i så fald bedes de undskylde (det skal for en god ordens skyld nævnes, at jeg kun har gode erfaringer med Saxo.com. BoD har jeg ingen kendskab til eller erfaring med).

Læs grundigt på alle betingelserne, også vilkårene for BoD Fun, inden du beslutter dig for eventuelt at deltage.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Giv din mening til kende og stem på din favorit!

Nu er afstemningen i vores forfatterkonkurrence i gang. Støt op om de mange håbefulde forfatterspirer ved at deltage i afstemningen!

Du kan gratis bladre i, læse, og snakke med andre på SAXO.com om bøgerne.

Du bestemmer hvem, der vinder!

www.saxo.com/forfatterkonkurrence

Og vinderne blev...
De tre bidrag som får flest stemmer, vinder. De får hvert et ISBN, så deres bog kan bestilles i alle landets boghandlere.

Derudover vil vinderbøgerne blive præsenteret ved BogForum i November 2008.

Vinderne offentliggøres på Verdens Bogdag 23. april 2008 på www.SAXO.com.

vh
www.SAXO.com