tirsdag den 18. marts 2008

3 nye gyserantologier

Forlaget H. Harksen Productions har 3 nye novelleantologier i støbeskeen (tak til Janus for tippet). Det drejer sig om to H. P. Lovecraft-inspirerede antologier (en på dansk og en på engelsk) samt en generel gyserantologi.

Novellerne til de to Lovecraft-antologier skal være inspireret af Lovecraft, Lovecraftiansk horror og/eller Cthulhu Mythos, men må selvfølgelig ikke være plagiat eller omskrivninger af Lovecrafts historier, ligesom fortællingerne ikke må have været udgivet tidligere. Det er planen, at den engelske Lovecraft-antologi skal indeholde originale noveller frem for oversættelser af noveller fra den danske antologi.

Gyserantologien optager gysernoveller i bredere forstand. Det primære krav er, at novellerne er skrevet for voksne, ikke for børn/unge.

Det generelle opslag af antologierne finder du her. Der er et mere specifikt regelsæt for den danske Lovecraft-antologi her. Der er ikke angivet specifikke regler for de to andre antologier ud over hvad der nævnes i opslaget, men jeg antager, at de specifikke retningslinier for den danske Lovecraft-antologi også gælder for de to andre antologier. Novellerne skal være på 4.000-13.000 ord og indsendes pr. email i Word-format. Der er ret strenge krav til opsætning og formatering af dokumentet, eller måske skulle jeg snarere sige strenge regler for formateringer, der ikke må bruges. Basalt set er det tilladt at bruge fed, kursiv og understreget tekst, mens al anden speciel formatering er bandlyst, herunder sidehoved, sidefod og overskrifter. Der er ligeledes krav til skrifttype og -størrelse samt følgetekst i dokumentet såvel som emailen. Hvis retningslinierne ikke bliver fulgt kommer din tekst ikke i betragtning, så læs de specifikke retningslinier grundigt - det er dumt at misse en udgivelse på grund af automatisk indrykning af afsnit, tvungne lige margener eller andre formateringer af teksten.

Fristen for indsendelse af bidrag til de tre antologier er endnu ikke fastlagt, men er foreløbigt sat til sommeren 2008.

Den eneste form for honorar, der loves for antagne noveller, er et frieksemplar af den antologi, som novellen er blevet optaget i. Såfremt der er tilstrækkeligt salg (og dermed penge) i antologierne kan et egentligt pengehonorar komme på tale, men forvent intet - så bliver du ikke skuffet.

Opdatering 2. juni 2008:

Fristerne er nu endeligt fastsat for de tre antologier:

English hplmythos collection: Frist 30. august 2008, udgives vinteren 2008.

Gyserantologi (p.t. uden titel): Frist 30. september 2008, udgives december 2008.

hplmythos.dk #2: Frist 30. december 2008, udgives sommeren 2009.

Ingen kommentarer: