søndag den 11. maj 2008

Lyv, så vandet driver

Da jeg var barn løj vi ikke. Ahem. Om igen. Da jeg var barn, fik vi at vide, at man ikke må lyve. Det var vist lidt tættere på sandheden. Men sådan er det åbenbart ikke mere. Nu er Dansklærerforeningen gået sammen med DRs B&U-afdeling om at kåre Danmarks bedste løgnhals. Hvem skulle nogensinde have troet, at folkeskolelærere i samarbejde med den hæderkronede Statsradiofoni kunne finde på at opfordre børn til at fortælle løgne? Skam jer! Og dog. Når man kigger nærmere på, hvad det drejer sig om, så drejer det sig ikke så meget om at lyve, men om at fortælle en god historie. Det drejer sig om at skrive skønlitteratur. For kunsten at skrive skønlitteratur er jo, når alt kommer til alt, kunsten at servere en plausibel, sammenhængende og velformuleret løgnehistorie.

Man kan deltage både som enkeltperson og som klasse. Konkurrencen er dog begrænset til børn i alderen 5-13 år eller skoleklasser fra børnehaveklasse til og med 6. klasse, så os, der ikke måtte lyve som børn, vi må stadig ikke. Øv!

Kravet til historien er, at det skal være en løgnehistorie, den skal være god og den må højst fylde 2 A4-sider. Løgnehistorien skal indsendes elektronisk og fristen for indsendelse er den 1. juni kl. 12.00.

Læs mere på Dansklærerforeningens hjemmeside og på DRs hjemmeside.

Ingen kommentarer: